IS tager kontrol med vigtig grænseovergang

Islamisk Stat har nu fuld kontrol over grænseovergangen al-Walid mellem Irak og Syrien.
Islamisk Stat har taget kontrol med den historiske oldtidsby Palmyra i Syrien. Her kan man se Islamisk Stats flag på toppen af Palmyra slottet. Nu tager gruppen også kontrol over en vigtig grænseovergang i Irak.
Islamisk Stat har taget kontrol med den historiske oldtidsby Palmyra i Syrien. Her kan man se Islamisk Stats flag på toppen af Palmyra slottet. Nu tager gruppen også kontrol over en vigtig grænseovergang i Irak. Foto: Uncredited/AP

Islamisk Stat (IS) har tidligt søndag morgen taget kontrol over den irakiske side af den strategisk vigtige grænseovergang Al-Walid mellem Irak og Syrien.

Det sker, efter at irakiske regeringsstyrker trak sig fra grænseovergangen, oplyser en ledende politimand og en regeringskilde i Anbarprovinsen til nyhedsbureauet AFP.

- IS tog tidligt i morges kontrollen over grænseovergangen Al-Walid på grænsen mellem Irak og Syrien, efter at hæren og det irakiske grænsepoliti havde trukket sig tilbage, siger en unavngiven ledende politimand til AFP.

For tre dage siden indtog IS grænseovergangen på den syriske side, hvor den er kendt som Al-Tanaf. Det betød, at de irakiske styrker, som bevogtede grænseovergangen i Anbarprovinsen pludselig var meget sårbare.

Ifølge den ledende politimand er de irakiske regeringsstyrker fra Al-Walid midlertidigt trukket tilbage til den nærliggende grænseovergang til Jordan, Trebil.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.