Is-landstræner efter 3-1-sejr: En kanonkamp

Janne Karlsson er svært begejstret for den danske præstation i torsdagens testkamp mod Hviderusland.
Landstræner Janne Karlsson godkender det danske ishockeylandsholds indsats mod Hviderusland.
Landstræner Janne Karlsson godkender det danske ishockeylandsholds indsats mod Hviderusland. Foto: Jan Korsgaard/free

Det danske ishockeylandshold nærmer sig VM-formen, hvis man skal dømme ud fra torsdagens testkamp mod Hviderusland i Aalborg, hvor Danmark vandt med 3-1.

Landstræner Janne Karlsson er meget tilfreds med den danske præstation foran godt 1600 tilskuere i Gigantium

- Det var en kanonkamp. Hele holdet gjorde det godt. Lige fra Sebastian Dahm i målet til de seks backer og de fire angrebskæder. De gjorde et fantastisk stykke arbejde både offensivt og defensivt, siger Janne Karlsson.

Ud over den danske sejr over en kvalificeret modstander var det bemærkelsesværdigt, at 19-årige Mads Eller scorede til 1-0 blot fem minutter inde i sin debutkamp i rødt og hvidt.

Han og den anden debutant, Mathias Bau Hansen, slap godt fra kampen, mener landstræneren.

- De leverede begge en klart godkendt præstation. Mads Eller er moderne ishockeyspiller, der har skøjteløbet som sin største kvalitet. Han spiller med mod og intensitet, siger Janne Karlsson.

Men trods de to unge spilleres gode førsteindtryk er det langt fra sikkert, at de også er med i flyet til Tjekkiet, hvor VM afvikles til maj. Flere spillere kan stadig nå at slutte sig til truppen i de næste uger.

Foreløbig får de en ny chance for at vise sig frem på lørdag i Odense, hvor Hviderusland på ny venter i endnu en forberedelseskamp.

- De er jo med nu, og der er kamp igen på lørdag i Odense. Det er en rejse frem mod VM, og hvad der sker på den rejse, får vi at se, lyder det kryptisk fra Karlsson.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.