IS ændrede planer: Ville terrorbombe vestligt passagerfly

Planen var, at et vestligt fly skulle sprænges i Sinai, siger IS. Men så begyndte Rusland at bombe Syrien.
224 mennesker omkom, da et russisk passagerfly fra selskabet Metrojet blev sprængt i luften over Sinai den 31. oktober.
224 mennesker omkom, da et russisk passagerfly fra selskabet Metrojet blev sprængt i luften over Sinai den 31. oktober. Foto: Amr Nabil/AP

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) hævder, at den fandt et hul i sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh i den egyptiske Sinai-ørken. Det hul gjorde det muligt at terrorsprænge det russiske passagerfly, der den 31. oktober styrtede ned.

Flyet forsvandt fra radaren efter godt 20 minutters flyvning, og alle 224 om bord blev dræbt. De russiske myndigheder har erklæret, at det blev sprængt i luften.

Ifølge onlinemagasinet Dabiq, som IS står bag, var bomben skjult i en dåsesodavand.

Magasinet viser et foto af en Schweppes og det, der ligner en detonator. Der er desuden fotos af pas, som tilhører døde russere, og som skal være indsamlet af IS-folk.

Videre hedder det i magasinet, at IS egentlig havde planlagt at ville ramme et fly fra et af landene i den amerikansk-anførte koalition, der angriber IS fra luften i Irak og Syrien.

Men ifølge magasinet ændrede IS planer, da Rusland i slutningen af september begyndte sin luftkampagne i Syrien, hvor det russiske luftvåben angriber fjender af det syriske regime under ledelse af præsident Bashar al-Assad.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.