Irriteret Samuelsen svarer igen: Stop med at pege fingre, Mette F.

Frem for at lange ud efter de borgerlige partier, skulle Mette Frederiksen i stedet begynde at tale om sin egen politik. Sådan lyder rådet fra Liberal Alliances leder Anders Samuelsen.
- Det ville være en god idé, hvis Mette Frederiksen bruget sin tid på at fortælle om, hvad Socialdemokraterne vil, så skal jeg nok fortælle, hvad Liberal Alliance vil, siger Anders Samuelsen.
- Det ville være en god idé, hvis Mette Frederiksen bruget sin tid på at fortælle om, hvad Socialdemokraterne vil, så skal jeg nok fortælle, hvad Liberal Alliance vil, siger Anders Samuelsen. Foto: Thomas Lekfeldt/arkiv/Scanpix

Det er torskedumt af den Socialdemokratiske formand Mette Frederiksen at pege fingre ad andre, mener LA-lederen Anders Samuelsen.

- Jeg troede, at valgkampen var slut, og at vi nu skulle koncentrere os om at lave politik. Det undrer mig, at Mette Frederiksen ikke har forstået, at danskerne ikke gider politikere, der peger fingre, siger han til Avisen.dk.

Anders Samuelsens irritation kommer i kølvandet på et interview med Mette Frederiksen, som Ugebrevet A4 i dag bringer.

Her fortæller hun, at hun har på sinde at tage et opgør med blandt andre Liberal Alliances Anders Samuelsen, der ifølge den socialdemokratiske leder har travlt med at underløbe dansk velfærd og sammenhængskraft.

Men Mette Frederiksen forsøger at udstille Liberal Alliance for noget, som de slet ikke står for, mener Anders Samuelsen. Og ifølge ham, ved S-formanden godt selv, at kritikken rammer helt skævt.

- Mette Frederiksen ved udmærket godt, hvad vi står for. Vi går ind for en reform af velfærdssamfundet for at sikre, at det har en overlevelsesmulighed på længere sigt. Det har ikke noget at gøre med, at vi smadrer hverken det ene eller det andet, siger han.

Hun ved ikke, hvad hun selv vil

Når Mette Frederiksen går på krigsstien, er det den helt forkerte retning at gå, lyder rådet fra LA-lederen.

- Det ville være en god idé, hvis Mette Frederiksen bruget sin tid på at fortælle om, hvad Socialdemokraterne vil, så skal jeg nok fortælle, hvad Liberal Alliance vil, siger Anders Samuelsen.

I Liberal Alliance har man en klar strategi om ikke at gå efter andre partier og politikere, forklarer Anders Samulesen til Avisen.dk.

Forkerte beskyldninger

Ifølge Mette Frederiksen skal det ideologiske opgør blandt andet tages for at sikre fri og lige adgang til sundhed og uddannelse. Men påstanden om - at Liberal Alliance skulle være imod gratis sundhed og uddannelse - er forkert, forklarer Anders Samuelsen.

- Vi har sagt, at det er okay at betale 100 kroner, når man går til sin praktiserende læge. Men det er socialdemokratisk politik i andre lande for eksempel i Sverige og Norge. Og derudover har vi ikke nogle forslag om brugerbetaling på de to områder, siger han.

Hvis Mette Frederiksen har opdaget noget andet om brugerbetaling i Liberal Alliances partiprogram, vil Anders Samuelsen gerne have besked herom, fortæller han.

Topskatten skal nok ryge ned

En anden ting, som Mette Frederiksen gerne vil tage en ideologisk diskussion med højrefløjen om, er spørgsmålet om topskat.

Hun vil ikke være med til at fjerne topskatten, pointerer hun overfor Ugebrevet A4. Den udmelding kommer ikke bag på Anders Samuelsen

- Igen vil jeg bare sige, at det kunne være mere interessant at høre, hvad Mette Frederiksen gerne vil, i stedet for hvad hun er imod, siger han.

Han mener ikke, at S-formandens modstand mod at fjerne topsketten svækker Liberal Alliances ønske om skattelettelser.

Det er ikke utænkeligt, at DF vil bakke op om at nedsætte topskatten, mener Anders Samuelsen, der minder om dengang, hvor ingen partier ville fjerne efterlønnen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.