Iran: Vi præsenterer ingen atomaftale søndag

Vi har arbejde forude, siger Irans udenrigsminister, der håber, at mandag er sidste dag i atomforhandlingerne.
Irans udenrigsminister, Mohamad Javad Zarif, på balkonen ved Coburg-palæet i Wien, hvor atomforhandlingerne foregår.
Irans udenrigsminister, Mohamad Javad Zarif, på balkonen ved Coburg-palæet i Wien, hvor atomforhandlingerne foregår. Foto: Ronald Zak/AP

Atomforhandlingerne mellem Iran og de såkaldte P5+1 lande fortsætter mandag, siger Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Han tilføjer, at der ikke kommer nogen meddelelse søndag om, at der er indgået en atomaftale mellem Iran og de seks lande, der forhandler med den iranske regering. Det skriver Reuters.

- Vi har stadig arbejde forude, og der vil ikke komme meddelelse om en aftale søndag. Og der bliver ingen forlængelse efter i morgen, siger Zarif.

Udenrigsministeren siger ifølge Tass, at han håber, at mandag vil være den endelige deadline for at få en aftale på plads.

En journalist råbte spørgsmålet til den iranske udenrigsminister, da Zarif befandt sig på en balkon på tredje sal i det palæ i Wien, hvor forhandlingerne foregår.

Flere kilder har tidligere på dagen sagt, at de er rykket tættere på en aftale, der betyder, at sanktionerne mod Iran vil blive lempet til gengæld for en sikkerhed for, at Iran ikke kan fremstille atomvåben.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.