Iran siger ja til at deltage i topmøde om Syrien

USA og Rusland har ønsket, at Iran skal deltage i internationalt møde om Syrien, og det er iranerne klar til.
Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, 
Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif listens to a translation of a question during a press conference with his German counterpart Frank-Walter Steinmeier in Tehran, Iran, Saturday, Oct. 17, 2015. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Irans udenrigsminister, Mohammad Javad Zarif, Iranian Foreign Minister Mohammad Javad Zarif listens to a translation of a question during a press conference with his German counterpart Frank-Walter Steinmeier in Tehran, Iran, Saturday, Oct. 17, 2015. (AP Photo/Ebrahim Noroozi) Foto: Ebrahim Noroozi/AP

Iran har for første gang sagt ja til at deltage i et internationalt møde om krigen i Syrien og forsøget på at finde en løsning, der kan afslutte den blodige konflikt.

Det bekræfter en embedsmand over for iransk tv.

Til mødet i den østrigske hovedstad, Wien, kommer udenrigsminister Javad Zarif.

- Vi har gennemlæst invitationen, og det er besluttet, at udenrigsministeren vil deltage i forhandlingerne, siger embedsmanden.

Iran har en vigtig rolle i Syrien som præsident Bashar al-Assads vigtigste allierede. Et større antal soldater fra den iranske revolutionsgarde er sendt til landet for at støtte regimet mod oprørerne.

Selv om det ikke officielt er bekræftet, er det Rusland og USA, der har bedt Iran om at være til stede ved mødet i Wien.

Iran har tidligere talt varm for en diplomatisk løsning på konflikten i Syrien, der har kostet over en kvart million mennesker livet og sendt millioner på flugt.

USA oplyser, at udenrigsminister John Kerry deltager i mødet i Wien. Rusland sender sin udenrigsminister, Sergej Lavrov.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.