Iran samarbejder ikke om atomprogram

Iran har endnu ikke givet atomenergiagenturet IAEA svar på spørgsmål om atomprogram, siger IAEA i rapport.
Mohammad Javad Zarif mødes søndag og mandag med USA's udenrigsminister John Kerry efter Iran ikke har besvaret atomenergiagenturet IAEAs henvendelser.
Mohammad Javad Zarif mødes søndag og mandag med USA's udenrigsminister John Kerry efter Iran ikke har besvaret atomenergiagenturet IAEAs henvendelser. Foto: Martial Trezzini/AP

Iran har fortsat ikke på tilfredsstillende vis besvaret visse spørgsmål om landets atomprogram, og det kan være med til at holde liv i en mistanke om, at landet er i færd med at udvikle atomvåben.

Det konkluderer FN's Internationale Atomenergiagentur (IAEA) i en ny rapport, der kan være med til at komplicere kommende atomforhandlinger.

I den fortrolige rapport, som nyhedsbureauet Reuters er kommet i besiddelse af, skriver IAEA, at Iran fortsat afholder sig fra at samarbejde fuldt ud på to områder vedrørende en IAEA-undersøgelse. Iran skulle have givet IAEA oplysninger i august.

- Iran har ikke givet nogen forklaringer, der giver agenturet mulighed for at få afklaret de udestående praktiske foranstaltninger, skriver IAEA i rapporten.

Agenturet henviser til beskyldninger om test af sprængstoffer og anden aktivitet, der kan bruges til at udvikle atomvåben.

USA's udenrigsminister, John Kerry, mødes med sin iranske kollega, Mohammad Javad Zarif, oplyser den iranske viceudenrigsminister til det franske nyhedsbureau AFP.

De to ledere mødes søndag og mandag, efter deres diplomater har indledt forhandlingerne fredag, siger viceudenrigsministeren, Abbas Araghchi.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.