Iran henretter 20 terroranklagede sunnimuslimer

20 terroranklagede fanger blev henrettet i Iran tirsdag. De henrettede var anklaget for en lang række drab.
Iran henrettede 20 terroranklagede fanger tirsdag. Iran er sammen med Kina, Pakistan, Saudi-Arabien og USA et af de fem lande, der foretog flest henrettelser i 2015.
Iran henrettede 20 terroranklagede fanger tirsdag. Iran er sammen med Kina, Pakistan, Saudi-Arabien og USA et af de fem lande, der foretog flest henrettelser i 2015. Foto: Hasan Jamali/AP

Iran har henrettet en gruppe på 20 terroranklagede, sunnimuslimske fanger, der er anklaget for at have begået en lang række drab og for at være til fare for den nationale sikkerhed.

- Disse mennesker har begået drab ... dræbt kvinder og børn, været skyld i ødelæggelser, handlet imod sikkerheden og dræbt sunnimuslimske religiøse ledere i flere kurdiske regioner, udtaler statsanklager Mohammed Javad Montazeri til det iranske medie IRIB.

Han fortæller, at alle henrettelserne fandt sted tirsdag og blev foretaget ved hængning.

Irans efterretningsministerium har udsendt en erklæring, der beskrev 24 væbnede angreb mellem 2009 og 2011, herunder bombeangreb og tyverier, som øjensynlig var foretaget af en enkelt gruppe.

Den ekstremistiske gruppe var ifølge ministeriet skyld i 21 menneskers død i løbet af denne periode.

- 102 medlemmer og tilhængere af terroristgruppen blev identificeret. Nogle blev dræbt i væbnede sammenstød med politistyrker og nogle blev arresteret. Nogle af de arresterede blev idømt dødsstraf, mens andre modtog fængselsdomme, skriver ministeriet.

Iran er sammen med Kina, Pakistan, Saudi-Arabien og USA et af de fem lande, der henrettede flest mennesker i 2015.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.