Irakisk pige til dansk politimand: Tak fordi du legede med mig

Politimand bliver takket af seksårig irakisk pige, for at han legede med hende på motorvejen.
Billedet af en pige på flugt og en politibetjent spredte sig med lynets hast på sociale medier. Nu har en svensk avis fundet den irakiske pige, der gerne vil takke ham for at lege med hende. Politimanden skulle gætte i hvilken hånd, hun holdt en ring.
Billedet af en pige på flugt og en politibetjent spredte sig med lynets hast på sociale medier. Nu har en svensk avis fundet den irakiske pige, der gerne vil takke ham for at lege med hende. Politimanden skulle gætte i hvilken hånd, hun holdt en ring. Foto: Michael Drost-Hansen/free

Sidste uge blev en irakisk pige og en dansk politimand berømte på de sociale medier på internettet, fordi politimanden satte sig på motorvejen og legede med den seksårige pige.

Den svenske avis Aftonbladet har fundet frem til pigen, der hedder Noor Al-Saedi og befinder sig i Sverige. Hun var meget taknemmelig for, at politimanden ville bruge tid på at lege med hende, fortæller hun til Aftonbladet.

- Han var sød. Jeg vil gerne sige tak for, at han legede med mig, siger Noor Al-Saedi til Aftonbladet.

Noor og hendes familie var blandt de mange udlændinge, der i sidste uge vandrede ad de danske motorveje på vej til Sverige, og det var her hun mødte den danske politimand. Familien var rejst fra Bagdad i Irak.

Noors forældre var også glade for mødet med den venligtsindede politimand, fortæller hendes far, Araf Al-Saedi.

- Han var en god mand. Han gik med os i syv-otte timer, siger Araf Al-Saedi til Aftonbladet.

Noor og hendes familie er fremme ved destinationen efter lang tids rejse. De har rejst den samme rute som mange andre flygtninge og migranter: Med båd fra Tyrkiet til Grækenland, derefter gennem Makedonien, Serbien, Ungarn, Østrig, Tyskland og Danmark.

Ifølge Noor Al-Saedis mor, Shaima, har turen været hård for familien. Særligt rejsen gennem Ungarn var ubehagelig.

- I Ungarn var det svært. Politiet tvang os til at aflevere fingeraftryk, siger Shaima Al-Saedi til Aftonbladet.

Familien Al-Saedi befinder sig nu Skellefteå i Sverige.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.