IOC: Hamborg kan løbe med både OL og EM

Thomas Bach, præsident for IOC, mener, at Hamborg har en fornuftig chance for at blive OL-vært i 2024.
Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, fortæller, at Hamborg har gode chancer for både at lande værtskabet til OL og EM.
Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité, Thomas Bach, fortæller, at Hamborg har gode chancer for både at lande værtskabet til OL og EM. Foto: Alexei Druzhinin/AP

Håbet for danske atleter om at konkurrere om OL-metal syd for hjemlandet vokser sig større og større.

Præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Thomas Bach, siger i et interview med tyske Sport Bild, at Hamborg har en "god chance" for at lande værtskabet til OL i 2024.

Det tyske fodboldforbund ventes også at søge om værtskabet til europamesterskabet i fodbold i 2024. Det har dog ifølge Thomas Bach ikke nogen betydning for, om OL i 2024 lander i Hamborg eller ej.

- Et fodbold-EM i Tyskland i 2024 betyder ikke, at Tyskland ikke også kan afholde OL. Verden ved, at Tyskland kan afholde begge arrangementer i samme år, lyder det fra Thomas Bach.

Første skridt mod OL blev allerede taget i marts, da bestyrelsen i den tyske olympiske komité, Dosb, anbefalede Hamborg som tysk kandidat til værtskabet i 2024 frem for Berlin, som ønskede at få OL til den tyske hovedstad.

Først i 2017 tager IOC endelig stilling til, hvem der skal afholde OL.

Lige nu konkurrerer Hamborg blandt andet med Boston og Rom, men andre byer og lande kan byde sig ind i kapløbet indtil september i år.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.