Investorer straffer Novozymes for vækstskuffelse

Efter regnskab falder Novozymes-aktien lidt mere end ni procent på fondsbørsen i København.
Novozymes-aktien falder lidt mere end ni procent onsdag formiddag, efter selskabet har fremlagt regnskab for andet kvartal.
Novozymes-aktien falder lidt mere end ni procent onsdag formiddag, efter selskabet har fremlagt regnskab for andet kvartal. Foto: Novozymes/Free

Investorerne tager ikke godt imod det regnskab, som enzymgiganten Novozymes onsdag morgen har fremlagt for april, maj og juni.

Novozymes-aktien falder onsdag formiddag lidt mere end ni procent til 295 kroner på fondsbørsen i København.

Reaktionen kommer, fordi Novozymes har svært ved at få salget til at vokse nok, siger Morten Imsgard, senioranalytiker fra Sydbank.

- Helt overordnet bliver Novozymes-aktien presset på børsen, fordi selskabet har meldt ud, at mange af dets kunder oplever, at væksten bremser, og der er stor usikkerhed om, hvordan kundernes forretning vil udvikle sig fremadrettet, siger han.

Novozymes har udfordringer i dels forretningen for bioenergi, hvor hård konkurrence presser priserne.

Og så har kunderne i landbrugsforretningen dårlig økonomi, som får dem til at spare på indkøb af de produkter, som Novozymes leverer til landbruget.

- Hvis de kan spare produkterne væk, så gør de det, og ellers køber de de billigste produkter, siger Morten Imsgard.

Af regnskabet for andet kvartal fremgår det, at usikkerhed på markederne får Novozymes til at nedsætte forventning til organisk salgsvækst for 2016 til 2-4 procent fra tidligere 3-5 procent.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.