Intet spor af det blodtørstige 'Bæst' i Dyrehaven

Raske mænd fra Naturstyrelsen har dagen i dag ledt forgæves efter dyret, der bed hovedet af en dådyrkalv.
De ledte. Men de fandt intet i dag i Dyrehaven.
De ledte. Men de fandt intet i dag i Dyrehaven. Michael Bolthagen/Scanpix

Tre raske svende drog i dag på en mission i Dyrehaven nord for København. Men desværre var det 'mission impossible'. De fandt ikke 'Bæstet' - det blodtørstige dyr, som på grusom vis har dræbt en stor dådyrkalv og fremvist så voldsom en adfærd, at det har fået Naturstyrelsen til at advare imod det.

LÆS OGSÅ: Advarsel: "Farligt dyr" løs i Dyrehaven

Dådyret blev fundet onsdag med hele hovedet bidt af, hvilket indikerer, at 'Bæstet' er et større rovdyr, muligvis en meget stor hund.

- Vi har i dag holdt ekstra godt øje med, om vi kunne finde det dyr, som har slået dådyret ihjel på denne meget usædvanlige måde, men desværre har vi ikke haft heldet med os, siger Hans Henrik Christensen ifølge lokalavisen.dk.

Han oplyser samtidig, at det heller ikke er lykkedes at finde resterne af dådyrets hoved.

Teorien er stadigvæk, at det er et større rovdyr, muligvis en meget stor hund, som har været på spil. Men dådyret var ædt på en måde, som ikke er typisk for hunde, og derfor er der sendt DNA-prøver til et laboratorium for at se, om der er tale om en ulv. Svaret er klar i løbet af weekenden.

Naturstyrelsen fortsætter med at lede efter dyret, og man har bedt Nordsjællands Politi om lov til at skyde, hvis det lykkes at finde det.

Naturstyrelsen fraråder ikke ophold i Dyrehaven, men advarer om, at man skal være forsigtig, og at man under ingen omstændigheder skal nærme sig løsgående hunde.

LÆS OGSÅ: Sådan skal du gøre, hvis du møder et glubsk dyr

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.