Interpol vil koordinere undersøgelse af atletikskandale

Interpol melder sig som koordinator i global undersøgelse af mulig korruption i atletikverdenen.
Tidligere atletik-præsident Lamine Diack (til venstre) er mistænkt for korruption, mens den nuværende præsident Sebastian Coe (til højre) ønsker klarhed. Interpol tilbyder nu sin hjælp.
Tidligere atletik-præsident Lamine Diack (til venstre) er mistænkt for korruption, mens den nuværende præsident Sebastian Coe (til højre) ønsker klarhed. Interpol tilbyder nu sin hjælp. Foto: Andy Wong/AP

Den internationale atletikverden er ramt af mistanker om systematisk doping i Rusland og korruption. Nu tilbyder Interpol en hjælpende hånd.

Angiveligt har folk så højt oppe som Lamine Diack, tidligere præsident for Det Internationale Atletik Forbund, IAAF, modtaget bestikkelse for at dække over positive dopingprøver.

Mandag fremlagde en kommission nedsat af antidopingorganisationen Wada en rapport efter 11 måneders arbejde, og heri anbefales det, at Ruslands atletikforbund suspenderes, mens mistanken om systematisk doping i Rusland undersøges.

I kølvandet på offentliggørelsen af den rapport meldte Interpol sig på banen.

Interpol, som er et internationalt politisamarbejde, der først og fremmest sørger for udveksling af informationer mellem medlemslandene for at opklare eller forhindre forbrydelser, tilbyder at koordinere en global undersøgelse.

En undersøgelse af mulig korruption og doping blandt atletikudøvere, ledere og andre i atletikkens verden.

Interpol har hovedsæde i franske Lyon.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.