Inter-træner kritiserer import af landsholdsspillere

Roberto Mancini mener, det er forkert at bruge spillere med udenlandsk baggrund på det italienske landshold.
Pablo Osvaldo jubler efter at have scoret mod Danmark i 2-2-kampen i Parken i efteråret 2013. Osvaldo er én af mange spillere med sydamerikansk baggrund, der har spillet på det italienske landshold.
Pablo Osvaldo jubler efter at have scoret mod Danmark i 2-2-kampen i Parken i efteråret 2013. Osvaldo er én af mange spillere med sydamerikansk baggrund, der har spillet på det italienske landshold. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

En gammel debat har fået nyt liv i italiensk fodbold, efter at landstræner Antonio Conte har udtaget den argentinskfødte midtbanespiller Franco Vazquez og angriberen Eder med rødder i Brasilien til det italienske landshold.

Selv om de to spillere muligvis kan forstærke det italienske mandskab i jagten på billetter til EM i Frankrig næste år, er det langt fra alle, der er tilfredse med, at de firedobbelte verdensmestre har måttet "importere" nye kræfter til landsholdet.

- Hvis du spiller for Italien, skal du være italiener, siger Inters træner, Roberto Mancini ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han mener, at kun spillere, der er født i Italien, skal have adgang til landsholdet.

- Vi gør så meget for at udvikle unge spillere, men i den sidste ende henter vi "oriundi" (spillere, der er født af italienske emigranter, red.) ind. Det ville være bedre, hvis vi hjalp vores egne spillere igennem.

- Men hvis reglerne er sådan, har Conte frie hænder til at spille efter dem, som han ønsker. Jeg har min egen mening, siger Mancini.

Debatten er ikke ny. Helt tilbage i 1934 var der flere spillere med brasiliansk og argentinsk baggrund på det italienske landshold, der vandt VM.

Siden er reglerne strammet, men ikke mere, end at argentinskfødte Mauro Camoranesi kunne være med, da Italien senest vandt VM-titlen i 2006.

I de senere år er angriberen Pablo Osvaldo og forsvareren Gabriel Paletta - begge med rødder i Argentina - de mest prominente eksempler på såkaldte "oriundi" i den azurblå landsholdstrøje.

Præsidenten for det italienske fodboldforbund (FIGC), Carlo Tavecchio, understreger, at Antonio Conte kan udtage, hvem han vil, så længe spillerne blot opfylder Fifas krav.

- Hvis en spiller har italiensk statsborgerskab, kan han udtages. Så er der ikke noget at diskutere, siger Tavecchio.

Italien møder Bulgarien i en EM-kvalifikationskamp 28. marts og England i en testkamp tre dage senere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.