Inger Støjberg tager ikke blå sejr for givet

Venstre venter på et valgresultat, før en mulig blå sejr kan fejres, siger politisk ordfører, Inger Støjberg.
Venstre og politisk ordfører Inger Støjberg holdt torsdag deres valgaften til folketingsvalget 2015 på Christiansborg.
Venstre og politisk ordfører Inger Støjberg holdt torsdag deres valgaften til folketingsvalget 2015 på Christiansborg. Foto: NIELS HOUGAARD/POLFOTO

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, tager ikke en blå sejr for givet, skønt DR's exit pol - valgstedsmåling - viser snævert blåt flertal.

- Det er sjovere for kommentatorerne, end det er for nogle af os politikere lige nu, siger Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, om Danmarks Radios valgstedsmåling, da valgstederne lukker klokken 20.

Målingen viser snævert blåt flertal på 89 mandater mod 86, med Socialdemokraterne som Folketingets klart største parti med over 25 procent af stemmerne og stor tilbagegang til Venstre.

- Det siger sig selv, at det handler for mig og for Venstre og den borgerlige lejr om at få sejren i hus. Men der er intet overhovedet, der er afgjort endnu, siger Inger Støjberg.

Hun vil ikke forholde sig til Venstres ventede tilbagegang.

- Lad og nu få stemmerne talt op. Så må vi tage det til den tid. Hvem kommer til at sidde i regering? Det er der overhovedet ingen, der ved endnu, siger Venstres politiske ordfører.

Hun vil ikke kommentere, om udsigten til Venstres tilbagegang med 12 mandater skyldes partiets valgkamp.

- Lad os nu se. Dette er en exitpoll. Vi tager det, som det kommer. Der er masser af timer endnu til at vente på resultatet, siger Inger Støjberg.

Venstres top er på vej til valgfesten i Landstingssalen på Christiansborg i tre busser med næstformanden Kristian Jensen fra Herning, retsordfører Karsten Lauritzen fra Brønderslev og fødevareordfører Hans Chr. Schmidt fra Haderslev.

Busserne kører til Christiansborg via Køge, hvor partiformanden Lars Løkke Rasmussen har uddelt valgmateriale til vælgerne, via Venstres Ungdoms fest i København.

Der ventes 500 gæster til valgfesten på Christiansborg, oplyser partisekretær Claus Richter.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.