Ingen strejke: Aftale redder sæsonstarten i MLS

Major League Soccer og spillerne i USA's fodboldliga er enige om en ny femårig overenskomst.
Fodbolden kommer til at rulle fra fredag i den amerikanske liga Major League Soccer, efter at der er blevet indgået overenskomst mellem spillerne og ligaen. Arkivfoto
Fodbolden kommer til at rulle fra fredag i den amerikanske liga Major League Soccer, efter at der er blevet indgået overenskomst mellem spillerne og ligaen. Arkivfoto Foto: colourbox/free

Major League Soccer (MLS) og spillerne i den amerikanske fodboldliga er onsdag aften lokal tid nået frem til en principaftale om en ny overenskomst.

Dermed er sæsonstarten fredag ikke længere i fare for at blive udsat.

- Jeg er glad for at kunne fortælle, at vi er nået frem til en principaftale med vores fagforening, fortæller MLS-chef Don Garber til Reuters.

Også spillernes repræsentant bekræfter aftalen over for nyhedsbureauet.

Den hidtidige overenskomst udløb ved udgangen af januar, og det største stridspunkt i forbindelse med en ny aftale så ud til at være et krav fra spillerne, der ønsker transferfrihed, når deres kontrakter er udløbet.

Don Garber ønsker onsdag aften dog ikke at fortælle om detaljerne i aftalen, men nøjes med at konstatere, at det er "fantastisk", at den videre udvikling af den amerikanske liga nu kan fortsætte.

Den nye aftale gælder fem år.

Den forsvarende mester LA Galaxy indleder fredag sæsonen på hjemmebane mod Chicago Fire.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.