Ingen job-brok: Vi elsker vores arbejde

Størstedelen af danskerne er godt tilfredse med deres job, viser ny meningsmåling.
Sammenlignet med befolkningerne i 33 europæiske lande er danskerne usædvanlig tilfredse med jobbet, viser en undersøgelse fra Eurofound fra 2012. Arkivfoto.
Sammenlignet med befolkningerne i 33 europæiske lande er danskerne usædvanlig tilfredse med jobbet, viser en undersøgelse fra Eurofound fra 2012. Arkivfoto. Foto: Colourbox/6PA/MAXPPP

Jobbet giver ikke bare penge til huslejen. Det giver også anerkendelse, identitet og gode kolleger.

Det er en del af forklaringen på, at hele 75 procent af danskere med arbejde ifølge en undersøgelse, som YouGov har lavet for metroxpress, er enten 'meget tilfredse' eller 'tilfredse' med deres nuværende job.

Sådan lyder det fra professor og arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen, Aalborg Universitet.

- Den klassiske lønarbejder, der arbejdede for at skaffe penge til at leve livet i fritiden, er på retur. Jobbet er en social institution, hvor vi udvikler os i et fællesskab. Samtidig har vi danskere stor indflydelse på vores arbejde, og det giver tilfredshed, siger han til metroxpress.

Sammenlignet med befolkningerne i 33 europæiske lande er danskerne usædvanlig tilfredse med jobbet, viser en undersøgelse fra Eurofound fra 2012. Danskerne ligger i top-4 på alle målte parametre og nummer ét på 'jobindhold', som dækker over mulighederne for efteruddannelse, det fysiske og sociale arbejdsmiljø samt arbejdsintensiteten.

Men arbejdsgiverne kan ikke hvile på laurbærrene. I de kommende år vil lønmodtagerne - i takt med at der blive mangel på arbejdskraft - stille stigende krav, siger Henning Jørgensen.

Dennis Kristensen, formand for FOA, som blandt andet organiserer sosuer, er enig:

- Under krisen har det været arbejdsgivers marked, og i det offentlige har man slået hårdt på ledelsesretten. Men unge gider ikke detailstyres. De vil vise, hvad de kan. Det kommer kommunerne og andre offentlige arbejdsgivere til at indrette sig på," siger han til metroxpress.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.