Ingen gaveregn: Supermarkeder sender ansattes julegaver retur

Flere større virksomheder tillader ikke, at deres ansatte modtager gaver fra kunder og leverandører.
Flere større virksomheder tillader ikke, at deres ansatte modtager gaver fra kunder og leverandører.
Flere større virksomheder tillader ikke, at deres ansatte modtager gaver fra kunder og leverandører. Foto: Colourbox

Er du ansat i Dansk Supermarked eller Coop, må du ikke længere modtage gaver fra hverken kunder eller leverandører.

De to store dagligvarekoncerner er nemlig blandt de virksomheder, der har valgt at forbyde deres ansatte at modtage gaver, rejser og lignende fra samarbejdspartnere.

Det skriver business.dk.

- Vi har valgt at indføre nogle ret strikse regler på området, fordi vi virkelig mener det, når vi siger, at vores medarbejdere ikke må komme i eller kunne beskyldes for at være havnet i et forkert forhold til vores leverandører, siger forhandlingschef i Coop Claus Eefsen til business.dk.

Flere skal have klar politik

Her har man ligefrem valgt, at eventuelle julegaver skal sendes retur til giveren. Det samme gælder for invitationer til eksempelvis teaterforestillinger eller middage uden fagligt indhold.

Også hos Dansk Supermarked må medarbejderne se langt efter gaverne. Her ønsker man dog ikke på samme måde at offentliggøre sine retningslinjer.

De to koncerner er da heller ikke alene om at have strammet op på reglerne på området. Flere andre store virksomheder har gjort det samme, og det glæder  Knut Gotfredsen fra Transparency International.

Dog mener han, at der også skal mere fokus på området hos de mellemstore virksomheder. Ifølge Knut Gotfredsen bør ledelsen have en klar politik i forhold til gaver, når man nærmer sig 100 til 500 ansatte i virksomheden, skriver business.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.