Ingen førtidspension til syge Pia: Folk bør vide, at det kan ske for dem

Kronisk syge Pia bliver stadig nægtet førtidspension. Det handler om magt, tror hun.
- Jeg tror ikke længere, det handler om penge, men om magt, siger Pia Nielsen om kommunens modstand mod at give hende førtidspension. Det er ikke Pia Nielsen på billedet.
- Jeg tror ikke længere, det handler om penge, men om magt, siger Pia Nielsen om kommunens modstand mod at give hende førtidspension. Det er ikke Pia Nielsen på billedet. Foto: Scanpix/Arkiv

Sidste uge fortalte 47-årige Pia Nielsen i Ekstra Bladet, hvordan Slagelse Kommune for anden gang har nægtet hende førtidspension og sendt hende i ressourceforløb - på trods af at hendes egen læge erklærer hende uegnet til at arbejde.

- Jeg stiller mig frem, så folk ved, at det kan ske for dem, siger hun.

Hendes historie vakte stor genklang på de sociale medier, hvorfra hun har fået tusindvis af støtteerklæringer. Sagen har også fået politisk opmærksomhed. Både Socialistisk Folkeparti, Alternativet og Enhedslisten vil ændre den førtidspensionsreform, som i 2012 gjorde det sværre at få førtidspension.

Dog har det ikke bragt Pia i nogen bedre situation - endnu.

- Jeg har lægernes ord for, at jeg ikke kan arbejde, og at jeg får det værre af det, men alligevel vil kommunen have mig til det. Jeg tror ikke længere, at det handler om penge, men om magt, siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.