Ingen danskere er skadet efter eksplosioner i Thailand

Udenrigsministeriet opfordrer alle danskere i Thailand til at være forsigtige efter flere bombeangreb.

Ingen danskere er kommet noget til, efter at der både torsdag og fredag har været en række eksplosioner flere forskellige steder i Thailand, blandt andet i populære turistområder som Hua Hin og Phuket.

Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice fredag morgen på Twitter.

- Eksplosioner i Surat Thani, Patong og Hua Hin, Thailand: Ifølge de lokale myndigheder er der ingen danskere blandt de tilskadekomne, lyder det.

Den vagthavende ved Udenrigsministeriets Borgerservice fortalte tidligere fredag morgen til Ritzau, at ambassaden var i tæt kontakt med de thailandske myndigheder for at finde ud af, om der skulle være danske ofre i forbindelse med eksplosionerne.

Samlet set er der sket mindst otte eksplosioner i Thailand de seneste 24 timer. I alt er fire personer blevet dræbt. Mange andre er blevet såret.

Thailands myndigheder har tidligere bekræftet, at ingen danskere kom til skade i forbindelse med torsdagens bomber i Hua Hin, oplyser den vagthavende i Udenrigsministeriet.

Hvis man som dansker er i Thailand, opfordrer Udenrigsministeriet til, at man følger situationen nøje gennem lokale medier og desuden udviser forsigtighed.

- Følg lokale medier, vær forsigtig, følg myndigheders råd, skriver Udenrigsministeriet.

Thailandsk politi efterforsker sagen, men har slået fast, at der ikke er tegn på, at angrebene skulle være begået af militante grupper.

En talsmand for politiet har yderligere oplyst, at eksplosionerne "ikke har relation til terror".

Danskere, der har brug for hjælp, kan kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice på telefonnummer 33 92 11 12.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.