Influenza og dårligt selvværd: Det sker, når du ikke dyrker sex

Hvis du og din partner stopper med at have sex i jeres forhold, vil det give udslag på både jeres samvær og jeres helbred.
Sex er godt - og sundt!
Sex er godt - og sundt! Foto: Scanpix/Arkiv

Der kan være mange grunde til, at par går gennem perioder uden sex. Det er helt naturligt, men du skal være klar over, at det har omkostninger på flere fronter, når der er lukket ned for sex, skriver Prevention.

Du vil opleve ændringer på din krop både fysisk og psykisk - læs her, hvad du kan opleve:

1. Du føler dig mere nervøs

Sex er en af de kanaler, hvor du kan afgive energi og få fornyet glæde. Når du ikke har sex, lukker du ned for den ventil, og du kan opleve at blive ængstelig, mere bekymret eller utilpas. 

Forskere fra Skotland har fundet ud af, at folk som ikke har sex, har svært ved at klare stressede perioder i deres liv.

Sex frigiver en masse gode hormoner, som får dig til at slappe af og føle dig godt tilpas, og din krop reagerer, når den ikke får det kick.

2. Hold øje med prostata

Mænd som ikke har sex, får ikke helt den samme egen-beskyttelse mod prostatakræft, som mænd med sex gør. 

Et studie fremlagt på American Urological Association fortæller, at mænd som får udløsning ofte, nedsætter deres risiko for at udvikle prostatakræft med tyve procent. 

3. Du bliver mere syg

Forskere fra Wilkes-Barre Universitet i Pennsylvania har fundet ud af, at folk som har sex et par gange om ugen, er mere udsat for bakterier og det er faktisk godt for immunforsvaret. 

Stopper sexen vil immunforsvaret nemmere tage imod sygdomme som influenza og forkølelse.

4. Du føler dig trist

Et studie fremlagt i Archives of Sexual Behavior viser, at især kvinder kan mærke på humøret, hvis der går lang tid mellem sex. Jo længere tid en kvinde går uden sex, jo mere triste bliver hun.

5. Jeres forhold kommer på prøve

Mange forhold kan sagtens klare perioder uden sex, men for mange vil det alligevel skabe noget usikkerhed, hvis parforholdet gennemgår en tørkeperiode.

Psykolog og forfatter til en bog om ægteskab, Les Parrott, fortæller, at folk i parforhold med sexlivs problemer oplever, at de får dårligere selvværd. Nærheden og intimiteten er også svær at opretholde i et forhold uden sex.

Hun pointerer, at folk i forhold uden sex sagtens kan være glade og lykkelige, men det kræver blot noget ekstra arbejde på visse fronter, så de opnår den nærhed, andre par får, når de har sex.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.