Indvandrersplid i V? Støjberg skælder ud - Jensen roser

Venstres næstformand skriver i en kronik, at Danmark slet ikke kan undvære indvandrere. Men hans partifælle Inger Støjberg er den mest indvandrerkritiske folketingspolitiker på Facebook.
Samme parti - forskellig retorik. Venstres næstformand Kristian Jensen og partiets politiske ordfører Inger Støjberg.
Samme parti - forskellig retorik. Venstres næstformand Kristian Jensen og partiets politiske ordfører Inger Støjberg. SCANPIX arkiv

Den ene roser. Den anden skælder ud. Sådan den klassiske rollefordeling ofte hos forældre, hvor mor nok ret tit er den rosende og eftergivende, mens far den strenge.

Hos partiet Venstre er det lige omvendt. Her strør næstformand Kristian Jensen om sig med ros til indvandrene. Mens Inger Støjberg skælder dem ud.

Søndagsavisen bringer i dag en kronik, skrevet af Kristian Jensen. Hans budskab er, at den negative debat om indvandrere skader Danmark. For vi kan slet ikke undvære indvandrere, er hans budskab.

For mange negative historier

"Alt for meget af debatten om personer i Danmark med anden etnisk baggrund end dansk tager udgangspunkt i problemerne," skriver Kristian Jensen blandt andet i kronikken.

Hvor han erklærer, at Danmark skal være glad for indvandrerne, der "er kommet hertil fra nær og fjern og arbejder; som gør en indsats og bidrager til danske virksomheder."

Han skriver videre, at der er al mulig grund til at ændre det sortsyn og det fokus på negative historier, som stadig dominerer samfundsdebatten.

Rekord i indvandrerkritiske updates

Men så mild er Inger Støjberg ikke. Søndagsavisen har lavet en optælling af hendes Facebook-opdateringer, og den viser, at Inger Støjberg er den danske parlamentariker, som har flest indvandrerkritiske indlæg på sin Facebook-profil (se eksempler på hendes updates nederst i artiklen).

I sine updates raser Venstres politiske ordfører bl.a. mod støjende unge med indvandrerbaggrund, mod udviste voldsmænd med indvandrerbaggrund, rabiate imamer fra blandt andet Grimhøjmoskeen og organisationer som Hizb ut-Tahrir.

LÆS OGSÅ: Støjbergs vrede biograf-update vækker vild debat

Lige inden Søndagsavisen interviewede Kristian Jensen, handlede 19 ud af de seneste 30 indlæg på Inger Støjbergs Facebook-profil om problematiske indvandrere.

"Har intet at udsætte på Inger"

Kristian Jensen siger til Søndagsavisen, at han ikke har noget at udsætte på Inger Støjberg. Han afviser, at han i sin kronik lægger afstand til partifællens retorik.

Han siger, at han er glad for den gennemslagskraft, hun har - og at han i øvrigt skrev kronikken, før hun gik i biografen.

- Jeg har skrevet en kronik for at sige noget til Danmark. Ikke for at sige noget til Inger, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.