Industrien savner støtte til pensionsforslag

De Radikales forslag om at hæve pensionsalderen før tid henter roser hos Dansk Industri.
DI er skuffet over opbakningen til det radikale forslag om pension.
DI er skuffet over opbakningen til det radikale forslag om pension. Foto: Colourbox/ERWIN WODICKA - [email protected]

Dansk Industri (DI) så gerne en mere varm modtagelse af De Radikales forslag om at hæve pensionsalderen før tid fra Folketingets partier.

Økonomi- og Indenrigsminister Morten Østergaard (R) har fredag forslået at hæve pensionsalderen i 2025 i stedet for i 2030 som aftalt.

Den idé kan man godt lide i Dansk Industri, og man er skuffet over, at der ikke i folketingssalen er opbakning til idéen.

- Det er fuldstændig afgørende for dansk økonomi, at vores politikere har modet og viljen til at handle i tide. Partierne ville vise stort ansvar ved at fremrykke forhøjelsen af pensionsalderen, siger direktør i DI Tine Roed.

Dansk Folkeparti, Venstre, SF Enhedslisten og selv De Radikales regeringspartner, Socialdemokraterne, har afvist idéen. Kun De Konservative har tilkendegivet, at man er interesseret i at drøfte Morten Østergaards idé.

Det, synes Tina Roed, er synd. Forslaget adresserer i hendes øjne et stort problem for dansk økonomi.

- De generationer, der trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet i de kommende år, vil få langt flere år på offentlig betalt pension end generationerne både før og efter, siger Tine Roed.

- Derfor mener vi bestemt også, det er rimeligt - med 10 års varsel - at bede ældre om at blive længere arbejdsmarkedet. Vores virksomheder har ganske enkelt brug for dem.

Økonomi- og indenrigsministerens forslag skal imødegå det såkaldte "hængekøjeproblem", hvor der i en periode fra omkring 2020 til 2040 ser ud til at blive flere udgifter end indtægter på de offentlige finanser.

Det problem mener Tina Roed, at forslaget kan afhjælpe.

- Hvis partierne hæver pensionsalderen fra 2025, vil det bidrage til at holde hånden under de offentlige budgetter og løfte vores vækst, velstand og antallet af private beskæftigede i Danmark, siger hun.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.