Indbrudstyvenes nye trick: Sådan tjekker de, om du er hjemme

Nu tager tyvene nye metoder i brug, når de vælger, hvilke huse, de bryder ind i.
Er du på vej på ferie? Så bør du kende indbrudstyvenes nye trick.
Er du på vej på ferie? Så bør du kende indbrudstyvenes nye trick. Scanpix / modelfoto

Står din dørmåtte pludselig på højkant, eller står der en urtepotte foran døren? Så gør du klogt i at flytte tingene hurtigst muligt, lyder rådet fra politiet.

De mistænker nemlig indbrudstyve for at tage et nyt trick i brug for at afsløre, hvilke huse, de i ro og mag kan bryde ind i, fordi ejerne er på ferie. Det skriver Lokalavisen.dk.

Advarslen kommer efter at husejerne på en hel villavej i Nordsjælland pludselig opdagede, at deres dørmåtter var blevet sat op af dørene.

Generelt vil indbrudstyve helst gå efter huse, hvor ejerne er bortrejst, for det giver tyvene arbejdsro. Derfor kan de for eksempel finde på at flytte om på folks ting i indkørslen, stille urtepotter foran døren, lægge ting på skraldespanden eller smide øldåser eller andet affald i indkørslen - for at tjekke, om tingene bliver liggende eller om beboerne fjerner dem.

Hvis folk er hjemme, vil de nemlig sandsynligvis stille måtten ned igen og flytte de fremmede genstande - men hvis tingene stadig står der et par dage efter, ved tyvene, at der er fri bane, skriver Lokalavisen.dk.

Politiet råder til, at man inden ferien aftaler med naboerne, at man holder øje med hinandens huse - herunder om der pludselig er flyttet rundt på ting i indkørslen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.