Indbrudstyve bestemmer prisen på din indboforsikring

Der kan være flere tusinde kroner til forskel på, hvad en indbo forsikring koster, alt efter hvor man bor.
- Vi forstår, at en indboforsikring er forbundet med risiko, men at problemet er så stort kommer bag på os, forklarer kommunikationsassistent for Mikonomi.dk, Christian Mesnikow i en pressemeddelelse.
- Vi forstår, at en indboforsikring er forbundet med risiko, men at problemet er så stort kommer bag på os, forklarer kommunikationsassistent for Mikonomi.dk, Christian Mesnikow i en pressemeddelelse. Foto: Scanpix arkiv

Prisen på din indboforsikring afhænger i høj grad af, hvor du bor. De byer, hvor der begås flest indbrud, er nemlig også de dyreste byer at få en indboforsikring i.

Det viser en undersøgelse fortaget af den finansielle prissammenligningsplatform Mikonomi.

På den måde er indbrudstyvene ikke bare en trussel mod dine personlige ejendele - de er ovenikøbet med til at bestemme, hvad det skal koste at forsikre sig mod et besøg fra dem.

- Tendensen kommer ikke som den store overraskelse, men det gør prisforskellen. Vi er meget overrasket over resultatet af vores undersøgelse. Vi forstår, at en indboforsikring er forbundet med risiko, men at problemet er så stort kommer bag på os, forklarer kommunikationsassistent for Mikonomi.dk, Christian Mesnikow i en pressemeddelelse.

Helt konkret betyder det, at en kunde hos Codan bosiddende i Hellerup kan komme til at betale 2.709 kroner mere end en tilsvarende kunde i Thisted.

Den mindste prisforskel finder man hos forsikringselskabet Gjensidige, hvor differencen mellem den billigste og dyreste by ligger på 56 procent, står der i pressemeddelelsen.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i et scenarie med én 25 årig i en lejlighed på omkring 60 kvm. Bygningen har hårdt tag og personen har ikke haft anmeldt nogen skader.

Læs mere om undersøgelsen og hvordan den er lavet her.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.