Ikke som du tror: 3 grunde til at du er træt på jobbet

Det er ikke altid jobbet i sig selv, der tærer på dit overskud og din energi – ind imellem kan din jobtræthed også skyldes andre omkringliggende ting.
Din jobtræthed kan komme fra andre ting end jobbet.
Din jobtræthed kan komme fra andre ting end jobbet. Foto: Colourbox

Din mailboks er fuld, din telefon ringer konstant og du har en deadline. Du er stresset, og du tror, det er derfor. Men det er det ikke nødvendigvis, skriver news.health.com.

Et nyt studie bragt i Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology viser, at det ikke kun er de oplagte grunde på jobbet, der gør dig stresset. Der er andre ting, som spiller ind på dit job-velvære og her er tre af dem, der tærer meget.

Tre øvelser der mindsker din stress med det samme – se dem på femina.dk

Ingen støtte hjemmefra
Føler du dig ladt alene med alting, så kan det stresse dig. Kan du ikke snakke med ham derhjemme om dit job, så vil det faktisk efterlade dig i en sårbar situation, og det er faktisk lige så vigtigt med en støttende partner, som det er at have en støttende chef, viser studier fra Université de Montréal.

Hvis din partner ikke forstår, hvad du slås med på jobbet, eller at du skal arbejde om aftenen ind imellem, så er du nødt til at få snakket med ham og forsøge at få ham til at forstå betydningen af hans deltagelse i dit arbejdsliv.

Du er ikke social
Du er muligvis social på Facebook og andre medier, men forskning viser, folk der har et godt netværk omkring sig, er mindre tilbøjelig til at brænde ud på jobbet.

Det kan eksempelvis være godt for dig at kende dine kollegaer og omgås dem også udenfor jobbet. Så se om ikke du kan tvinge dig selv med til en fyraftensdrink eller andet. Det vil hjælpe dig til at være mindre presset, og sørg så samtidig for, at du dyrker de venner, der ikke er forbundet med dit job – hav folk i begge lejre.

Styr din stress og slank dig samtidigt – se hvordan på femina.dk

Du går ikke til frokost
Du har måske travlt og springer derfor frokosten over eller spiser den ved dit skrivebord. Det hjælper dig ikke til at koble af og finde ro. Faktisk viser et studie fra Toronto Universitet, at skipper du frokosten, efterlader det dig mindre produktiv og motiveret.

Du er nødt til at genoplade midt på dagen, hvis du vil holde dampen oppe. Spis ikke foran computeren, for på den lange bane får det dig ikke til at arbejde mere, så hvorfor ikke gå med kollegaerne ned i kantinen og få et pusterum fra telefoner og mails.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.