Vold på jobbet

Ikke flere drab: Vivis kolleger samler underskrifter

Flere sengepladser i psykiatrien og flere hænder på bostederne. Det er kravene i en underskriftindsamling, som er startet af kollegaerne til sosu'en, som blev dræbt af en beboer.
Her mindes social- og sundhedshjælperen Vivi Nielsen, som blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer på bostedet Lindegården.
Her mindes social- og sundhedshjælperen Vivi Nielsen, som blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer på bostedet Lindegården. Foto: Emil Hougaard/Scanpix

Det er over en måned siden, Vivi blev dræbt, og vi vil ikke bare sidde og vente på, at det næste drab sker.

Sådan lyder det fra medarbejderne på bostedet Lindegården i Roskilde, hvor 57-årige Vivi arbejdede som social- og sundhedshjælper, indtil hun blev stukket ihjel af en psykisk syg beboer i påsken.

"Siden Vivi blev dræbt er tiden bare gået. Politikere og embedsmænd snakker og snakker, men de har endnu ikke gjort noget, der kan forhindre, at tragedien gentager sig," skriver Vivis kollega Mia Kristina Hansen på www.detskalstoppenu.dk, hvor der klokken 11 i dag, torsdag, var indsamlet 2.629 underskrifter.

Underskrifterne skal trykkes som en avisannonce på tirsdag 3. maj, hvor indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) og sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) skal mødes med FOA, socialpædagogerne, sygeplejerskerne og socialrådgiverne for at drøfte problematikken.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Kravet fra Vivis kollegaer er, at de beboere, der er for syge til at være på Lindegården, skal flyttes og have den rigtige behandling. Derudover vil de have flere sengepladser i psykiatrien og flere hænder i socialpsykiatrien.

Fagligt møde

På Lindegården er der ifølge Mia Kristina Hansen en gruppe på cirka 10 beboere, der er for syge til at være i et kommunalt tilbud og som i stedet burde være indlagt i den regionale psykiatri.

"I dag er det ofte sådan, at stærkt psykotiske og farlige mennesker indlægges den ene dag og udskrives den næste. Det var også tilfældet den dag, Vivi blev dræbt," skriver hun.

Vivi Nielsens cirka 200 kollegaer på Lindegården har i dag, torsdag, holdt et fagligt møde, hvor de har diskuteret situationen.

- Det vil ske igen, hvis der ikke bliver gjort noget. Der er nu gået en måned, og vi render stadig rundt under de samme arbejdsforhold. Vi er nødt til at sende et signal til politikerne om, at det ikke er okay. Derfor vil vi gå til fagligt møde klokken 10, siger Mia Hansen til Avisen.dk.

Jan Jensen, kontorchef i Københavns Kommunes Kontor for Udsatte og Psykiatri, har torsdag holdt møde med Lindegårdens tillidsrepræsentanter.

- Det er vigtigt, at medarbejderne tager sig tid til at tale om, hvordan man kan løse de problemer, de står over for. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.