TERROR I KØBENHAVN

Ikke en konflikt mellem muslimer og ikke-muslimer

På dagens pressemøde understregede Helle Thorning-Schmidt, at weekendens terror skal ses som en konflikt mellem grundværdierne i vort samfund og ekstremisme.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt i dag pressemøde for udenlandske medier i Statsministeriet.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt holdt i dag pressemøde for udenlandske medier i Statsministeriet. Scanpix/Søren Bidstrup

Weekendens voldsomme begivenheder, der endte med at koste to mennesker livet, skal ikke ses som en konflikt mellem muslimer og ikke-muslimer eller som en konflikt mellem islam og vesten. Men som en konflikt mellem grundværdierne i vort samfund og ekstremisme.

LÆS OGSÅ: 22-årig offentliggjorde jihad-video før attentat

Det understregede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) under en briefing af den internationale presse om weekendens skudangreb i København, som har kostet to personer livet.

Under pressemødet understregede hun også, at der ikke er noget, der tyder på, at den 22-årige formodede gerningsmand havde tilknytning til en terrororganisation.

LÆS OGSÅ: 22-årig minde med blomster

- Vi har ingen indikation på, at han var en del af en celle, sagde hun på pressemødet, hvor hun også understregede, at man selvfølgelig arbejder på at komme et motiv nærmere.

- Vi har meget få detaljer om, hvad den her person tænkte, og hvad hans motiver var, sagde hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.