Ikeas Putin-pude er fup - men folk elsker den alligevel

Den svenske møbelkoncern er blevet hyldet på de sociale medier for en regnbuefarvet pude ved navn Putin. Men kæden har aldrig solgt puden.
Så friske var de alligevel ikke ... Ikea har ikke udvist skandinavist frisind med en regnbuefarvet Putin-pude. Den har aldrig været til salg i koncernens butikker.
Så friske var de alligevel ikke ... Ikea har ikke udvist skandinavist frisind med en regnbuefarvet Putin-pude. Den har aldrig været til salg i koncernens butikker. Reddit/screendump

Den svenske møbelkoncern Ikea blev i går hyldet på de sociale medier for en regnbuefarvet pude ved navn Putin,  der at dømme på et foto lagt ud på den sociale underholdnings- og nyhedshjemmeside Reddit var til salg i kædens butikker.

Ganske mange mennesker enedes om, at det da var en hamrende fræk og skæg protest mod præsident Putin og Ruslands behandling af de homoseksuelle - der som bekendt har et regnbueflag som deres symbol.

Der er bare den hage ved historien, at puden er et falsum. Ikea sælger IKKE Putin-puder - og har aldrig gjort det.

Det siger møbelkædens presseansvarlige i Svergie, Anna Pilkrona Godden, til svensk MetroXpress'.

På de sociale medier fortsætter folk dog med at dele billedet af Putin-puden - et foto, der højst sandsynligt er et resultat en kreativ sjæls evner ved computeren.

Spørgsmålet er så, hvem 'pude-aktivisten' gør mest grin med - Vladimir Putin - eller Ikea, som for et par år siden fik klø for at fjerne et lesbisk par fra en russisk version af koncernens kunde-avis.

 

The Independt er blandt de medier. der i dag har twittet om den falske Ikea-pude.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.