Ikea tilbagekalder farligt produkt

Børnekostume udgør fare for kvælning.
Du kan få refunderet hele beløbet, hvis du har købt kappen der er blevet solgt i alle IKEA-varehuse siden november 2015 – også selvom du ikke har en kvittering.
Du kan få refunderet hele beløbet, hvis du har købt kappen der er blevet solgt i alle IKEA-varehuse siden november 2015 – også selvom du ikke har en kvittering. Foto: Scanpix/arkiv

Hvis du har købt den såkaldte LATTJO-flagermuskappe fra IKEA, bør du overveje at levere den tilbage.

Kappen er nemlig blevet tilbagekaldt, fordi IKEA er blevet bekendt med, at tre børn har fået skrammer på halsen efter at have haft kappen på.

Det oplyser IKEA i en pressemeddelelse.

Selvom der altså ikke er tale om alvorlige skader, tager IKEA ingen chancer. På grund af faren for kvælning bliver produktet tilbagekaldt.

- I IKEA har vi nultolerance, når det gælder børns sikkerhed, og vi accepterer ikke, at der er en risiko forbundet med at lege, siger Thomas Balslev, Salgsleder i Børnenes Ikea og fortsætter:

- De undersøgelser, vi har foretaget på baggrund af rapporterne fra vores kunder, har vist, at kappens lukning ikke løsriver sig nemt nok fra barnets hals, og at Ikea har brug for at opstille klare krav til denne type lukning. Ikea vil fastlægge nye specifikke krav for at forbedre fremtidige produkter og dermed øge børns sikkerhed, siger han.

Du kan få refunderet hele beløbet, hvis du har købt kappen der er blevet solgt i alle IKEA-varehuse siden november 2015 – også selvom du ikke har en kvittering.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.