IKEA KAN faktisk drive jer til skilsmisse

Vi joker ofte med, at en tur i IKEA er den helt store test for parforholdet – men nu slår ekspert fast, at det faktisk kan drive folk til skilsmisse.
Det er nemt at flå hovederne af hinanden, når IKEA-skabet driller.
Det er nemt at flå hovederne af hinanden, når IKEA-skabet driller. Scanpix

Har I også råbt, skreget, sukket og grædt over jeres saml-selv-møbler fra IKEA … og har I diskuteret og skændes hele vejen igennem butikken, så føler I muligvis, at I står med ét ben i skilsmisse-graven.

Det er nemt at grine af situationen bagefter og drille andre par med, at de IKKE skal tage i IKEA. Men sandheden er faktisk, at en tur i den store møbelkæde kan drive par fra hinanden, skriver Wall Street Journal.

Klinisk psykolog Ramani Durvasula er dykket ned i talemåden og har fundet ud af, at en tur i IKEA kan være hård for parforholdet på flere punkter.

Det kan basalt set være svært at overkue de ting, der er i butikken og beslutte, hvad der skal med hjem. Men de fine udstillinger er også et vindue til alle de ting, der ikke fungerer i jeres eget hjem, forklarer psykologen:

- Butikken bliver vejen til et parforholds-mareridt.

Byg-selv problemer

De flotte opstillinger i butikken inspirerer ikke altid. De giver også stress – stress over det rod, I selv lever i. Stress over alt det, I burde får lavet derhjemme.

Og når I endelig kommer hjem, er I udmattede og trætte af indtryk. MEN så skal det ny-indkøbte skab samles og det kan dæleme også skabe problemer.

For skabet er næppe så nemt at samle, som du og din partner håber på. Det kan trække tænder ud og skabe en del konflikter, forklarer psykologen.

Han bruger faktisk selv en tur i IKEA i sin terapi med par, der slås for at finde tilbage til hinanden. Han har givet et bestemt skab tilnavnet ”skilsmisse-skabet” og har via sin research erfaret, at par faktisk kaster håndklædet i ringen efter en tur i IKEA.

Det er trist viden … men holder det os fra at tage i den store møbelkæde? Næppe, skæbnen skal jo udfordres.

Tager I af sted, råder talsmand for IKEA’s designlinje i England, Janice Simonsen, folk til at udnytte den hjælp, der er i butikkerne. Spørg konsulenterne, så I er mere sikre, når I kommer hjem. Og kig eventuelt et katalog igennem, før I tager af sted. Det gør jer nemlig bedre rustet til indkøbene og I kan samtidig bedre fortage de rigtige valg for jer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.