Ikea advarer mod farlige børnegitre

Møbelkæden advarer mod to af koncernens børnegitre, der har resulteret i faldulykker i flere tilfælde.
Det er gitrene her, der er problemer med.
Det er gitrene her, der er problemer med. Foto: Ikea

I mindst tre tilfælde er børn kommet til skade, fordi de er faldet ned ad en trappe, der var sikret med et gitter fra Ikea. Møbelgiganten advarer derfor nu mod de gitre, der er sikkerhedsproblemer med, nemlig PATRULL KLÄMMA og PATRULL SMIDIG børnegitre.

Det drejer sig om gitre med datostempel 1510 (uge 10 2015) eller tidligere på. Gitrene er blevet produceret i mange år

Gitrene er ifølge en pressemeddelelse fra Ikea sikre at bruge i døråbningen mellem to rum eller nederst på en trappe. Men møbelkæden advarer mod at montere gitteret øverst på en trappe.

"Hvis gitteret er monteret øverst på en trappe, er der risiko for at falde og komme alvorligt til skade," lyder det i pressemeddelelsen.

I den oplyses det, at Ikea har modtaget rapporter om hændelser, der viser, at friktionen mellem væggen og det fjedermonterede børnegitter har været utilstrækkelig til at holde gitteret fastmonteret. Der er desuden risiko for at falde over den nederste metalstang.

Kunder, der ønsker at beholde deres PATRULL KLÄMMA eller PATRULL SMIDIG børnegitter til brug i en døråbning mellem to rum eller nederst på en trappe, kan kontakte IKEA Kundesupport på 7015 0909, via kædens hjemmeside eller henvende sig i nærmeste varehus og få en opdateret brugsanvisning og et selvklæbende advarselsskilt til at sætte på deres børnegitter.

Kunder, der ønsker at returnere produktet, kan gøre det i alle kædens butikker. Kvittering er ikke nødvendig for at få pengene refunderet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.