IFK Göteborg bliver taberdømt i afbrudt danskermøde

Danskerklubben IFK Göteborg er blevet taberdømt efter den afbrudte "kanonslagskamp" mod Malmö i april.
Malmö-spilleren Tobias Sana var tæt på at blive ramt af et kanonslag og kvitterede ved at kaste et hjørneflag mod IFK Göteborg-tilhængerne.
Malmö-spilleren Tobias Sana var tæt på at blive ramt af et kanonslag og kvitterede ved at kaste et hjørneflag mod IFK Göteborg-tilhængerne. Foto: Michael Erichsen/Polfoto

IFK Göteborg er blevet taberdømt med 0-3 i skandalekampen mod Malmö FF i den bedste svenske fodboldrække, som måtte afbrydes efter 77 minutters spil 27. april.

Det meddeler det svenske fodboldforbund på sin hjemmeside torsdag.

Et kanonslag kastet fra Göteborg-tilskuere var tæt på at ramme Malmö-spilleren Tobias Sana og en dommer, hvilket betød, at kampen blev afbrudt ved stillingen 0-0.

Sana reagerede ved at tage et hjørneflag og kaste mod tilskuerne.

Kampen blev ikke genoptaget, og fodboldforbundet har besluttet, at kampen hverken skal genoptages eller spilles om. Malmö får tildelt sejren på 3-0.

For det taberdømte hjemmehold var danskerne Jakob Ankersen, Mads Albæk og Søren Rieks i aktion, mens Anders Christiansen var på banen for Malmö, der trænes af Allan Kuhn.

Med skrivebordssejren kommer Allan Kuhns tropper op på 15 point for syv kampe, og det giver klubben en delt førsteplads med de forsvarende mestre, Norrköping.

IFK Göteborg indtager syvendepladsen i Allsvenskan med 11 point.

Frank Andersson, formand for IFK Göteborg, siger til det svenske nyhedsbureau TT, at han endnu ikke ved, om klubben vil anke afgørelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.