Idrætsformand: Vi får et pusterum

Danmarks Idrætsforbund glæder sig over, at der er fundet en midlertidig løsning på de faldende lottomidler.
Formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, glæder sig over, at der nu er fundet en midlertidig løsning på det faldende tilskud fra lottomidlerne.
Formand for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, glæder sig over, at der nu er fundet en midlertidig løsning på det faldende tilskud fra lottomidlerne. Foto: LARS POULSEN/POLFOTO

Regeringens vækstudspil, der blev præsenteret tirsdag, byder ikke kun på godt nyt for erhvervslivet, men også for foreningerne.

Der er nemlig afsat 63 millioner kroner i 2015 som kompensation for det faldende tilskud fra lottomidlerne.

De penge vil Danmarks Idrætsforbund formentlig få en pæn bid af, og det glæder naturligvis formand Niels Nygaard.

- Det er klart, at det er meget kærkomment med en midlertidig løsning og en håndsrækning som denne.

- Vi forventer, at det er første skridt hen imod en varig ordning, siger Niels Nygaard.

Han og de øvrige modtagere af midler til frivillige foreninger og kulturlivet trak det korte strå, da spillelovgivningen blev liberaliseret for nogle år siden.

Her blev licensindtægterne fra tips, betting, poker og kasinospil flyttet over i statskassen, og siden er omsætningen på disse spil braget i vejret, mens Lotto har haft vigende omsætning.

- Det blev dengang besluttet, at der i 2014 skulle ske en gennemgang af loven for at se, om det udviklede sig hensigtsmæssigt.

- Den revision er ikke sket endnu, men det forventer vi kommer til at ske til efteråret, og derfor giver det her os et pusterum og muligheden for at lave en grundig gennemgang, siger Niels Nygaard.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.