Idrætsbosser: Bronzemedaljen er stort for dansk rosport

I Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark var det en stor overraskelse, at dametoeren i roning vandt bronze.
DIF-formand Niels Nygaard, som her står til højre for Kronprins Frederik, roser danske OL-debutanter for bronzemedaljen.
DIF-formand Niels Nygaard, som her står til højre for Kronprins Frederik, roser danske OL-debutanter for bronzemedaljen. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Niels Nygaard, som er formand i Danmarks Idrætsforbund, er yderst tilfreds med den tredje danske OL-medalje, der kom i hus fredag i Rio.

Det var dametoeren uden styrmand i roning med Lærke Berg Rasmussen og Anne Dsane Andersen, som tog bronze.

- Det er to unge piger, som er fantastisk stærke og har en fantastisk indstilling. Det er nogle, som vi forhåbentlig får set i mange år i fremtiden, siger Niels Nygaard.

Han sammenligner OL-debutanternes bronzemedalje med Fie Udby Erichsens sølvmedalje i London for fire år siden.

- Ligesom Fie lavede en sensation ved OL i London, så har de to piger gjort det her i Rio. Så det er stort for danske rosport og stort for Danmark, at det lykkedes på denne måde, siger Nygaard.

Med Danmarks tredje medalje er målsætning om ti medaljer kommet lidt tættere på.

- Nu fik vi også en medalje torsdag, så vi er godt med. I forhold til hvad vi havde regnet med i den første uge, så er vi allerede næsten ved at være der.

- Normalt vinder vi de fleste medaljer i den anden uge. Så det at være tæt på halvvejs, inden ugen er omme, det er flot, siger Nygaard.

Frank Jensen, der er formand i Team Danmark, er også imponeret over de unge talenter i dametoeren.

- Det viser noget om, hvor stærk rosporten er i Danmark. Guldfireren er blevet et ikon for dansk eliteidræt, og vi er i Team Danmark super stolte over, at debutanter som Lærke og Anne ved deres første OL får en bronzemedalje.

- Derfor glæder vi os til at følge dem i de kommende år frem mod OL i Tokyo i 2020. Rosporten i Danmark skal vi holde fast i, fordi vi har en position internationalt, som er helt unik, siger Frank Jensen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.