Ida Aukens mor til Esben Lunde: Du er nem at krølle sammen

Over for Ekstra Bladet lægger Margrete Auken ikke fingrene i mellem.
Don't mess with the Aukens, synes at være Margrethes budskab.
Don't mess with the Aukens, synes at være Margrethes budskab. Foto: SCANPIX arkiv

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har fået virtuelle tæsk i den helt store stil på de sociale medier, fordi han søndag på Facebook i en opdatering langede voldsomt ud efter den radikale Ida Auken.

"Hvor er det også skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne," skrev ministeren blandet andet.

Han reagerede på en kommentar fra Ida Auken, der til DR med henvisning til ministerrokaden og den omstridte landbrugspakke sagde, at det "virker som om, vi har fået en minister, der er omend muligt mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvfølgelig."

Esben Lunde Larsen har i dag beklaget, at tonen "måske var en anelse hård" i hans opslag.

Men hård er også den pisk, som Margrete Auken nu svinger over Lunde. Hun er mor til Ida Auken og er som bekendt også i politik - som medlem af Europa-Parlamentet for SF.

- Åh, lille ven... unge mand. Hvad foregår der i knolden på ham, lyder det spydigt fra Mor Auken, som Ekstra Bladet har talt med.

Hun ytrer, at man er "helt nede på medlidenhedsgrænsen," og siger videre til Ekstra Bladet, at hvis man for alvor skullle tæske Venstre-ministeren, så er han "nem at krølle sammen."

Den mangeårige præst siger videre, at Esben Lunde Larsen ikke skal ønske sig en familie-vendetta med Auken-klanen.

Margrethe Auken er lillesøster til den forhenværende socialdemokratiske toppolitiker Svend Auken, som døde i 2009.

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.