Iben Hjejle afslører: Jeg var tæt på Breivik-sagen

Iben Hjelje og "Dicte" rammer amerikanerne i løbet af sommeren. Til efteråret får danskerne sæson nummer tre.
Iben Hjejle er netop blevet færdig med tredje sæson af krimiserien "Dicte".
Iben Hjejle er netop blevet færdig med tredje sæson af krimiserien "Dicte". Foto: Scanpix/arkiv

Iben Hjejle gjorde alt for at lægge distance til sit ry som en god komiker, da hun for et par år siden blev tilbudt rollen som "Dicte" i den danske krimi-serie af samme navn.

Til underholdnings- og modemagasinet Female First fortæller hun, at hun blandt andet fulgte en norsk journalists arbejde.

- Jeg fulgte i nogle dage en kriminal-reporter, der faktisk på det tidspunkt skrev om de forfærdelige Oslo-skyderier. Hun var til stede i retssalen under Breivik-sagen, og talte med de efterladte. Det var yderst interessant at opleve, hvordan en kriminal-reporters arbejde fungerer.

Kontakten til den norske journalist gav også Iben Hjejle et indblik i hendes eget forhold til pressen:

- Jeg følte jeg måtte gøre det, fordi jeg i mit job som skuespiller ikke altid har det bedste forhold til pressen, så det var interessant at se, hvordan der rent faktisk virker at arbejde som journalist.

Iben Hjejle fortæller desuden til Female First, at hun også var i kontakt med en kvinde, som var vokset op med Jehovas Vidner og blev udelukket af sekten, fordi hun gerne ville skilles fra sin mand. Kvinden blev ekskluderet fra Jehovas Vidner og måtte ikke se sine børn i mange år.

Nye sæsoner af "Dicte"

Netop nu sidder amerikanerne og venter på, at anden sæson af "Dicte" skal ramme de amerikanske tv-skærme. Det sker i løbet i sommeren, skriver BT.

Men allerede til efteråret vil dansker på TV 2 få tredje sæson leveret i den bedste sendetid.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.