I slagsmål med kommunen: Flere hyrer private socialrådgivere

Det kan eksempelvis være borgere, som får afslag på førtidspension, der vælger at betale en privat socialrådgiver for at hjælpe dem i deres kamp mod kommunen.
Papirbunkerne vokser hos de private socialrådgivere. De får flere og flere henvendelser fra borgere, der gerne betaler for at få hjælp i deres sag hos kommunen.
Papirbunkerne vokser hos de private socialrådgivere. De får flere og flere henvendelser fra borgere, der gerne betaler for at få hjælp i deres sag hos kommunen. Arkiv/colorbox

De private socialrådgivere får flere og flere kunder i butikken. Borgerne hyrer dem til at hjælpe i de social sager, de har kørende hos kommunen. Det skriver DR Fyn.

En af de private socialrådgivere, DR Fyn har talt med, fortæller om en stigning i mængden af henvendelser fra borgerne.

- Den er endda voldsomt stigende. Ellers var der heller ikke så mange private socialrådgivere, der kunne have indtil flere ansatte, siger Gitte Møller, der har været privat socialrådgiver siden 2008, til DR Fyn.

For Annette Pedersen fra Odense var det kommunens gentagne afslag på førtidspension til hendes 20-årige søn, der fik hendes til at betale en privat socialrådgiver.

- Det gør jeg simpelthen, fordi jeg følte, at det var en kamp, der havde varet alt for længe. Jeg stod og stampede på samme sted og kunne ikke komme videre, siger hun til DR Fyn.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.