I denne kommune er birketræer nu forbudt

Lider du af allergi, vil du sandsynligvis være glad, for Århus Kommune har besluttet, at der ikke fremover må plantes birketræer på offentlige steder af hensyn til allergikere.
Det er slut med birk i Århus Kommune. 
Det er slut med birk i Århus Kommune.  FOTO: Scanpix

Birk er en af de træarter, som volder pollenallergikere flest problemer.

Det har Århus Kommune nu tænkt sig at sætte ind overfor, og derfor banlyser de birketræer på alle offentlige områder, skriver DR Østjylland.

Ved at undgå at plante birk i skove, langs veje og i parker kan man sænke den gene med nogle procent, så man kan tilgodese de pollenallergikere, der bor i byen, forklarer biolog Peter Søgaard fra Aarhus Kommunes Natur og Teknik.

Der vil stadig være birkepollen

Selvom kommunens nye tiltag kan tage toppen af birke-generne, vil allergikerne stadig få røde øjne og løbende næser i Århus.

Det er nemlig ikke forbudt at plante birketræer i private haver, det kan kommunen ikke give påbud om.

Desuden kan birkepollen rejse over 3000 kilometer over land og vand, så det kan nemt komme til Danmark og Århus fra udlandet, især de store birke-skove i Tyskland og Sverige.

Når vinden lige drejer i den retning, så kommer der nogle kæmpe skud af birkepollen i luften op til os. Birk er meget let pollen, så det kan rejse flere hundrede kilometer, siger Peter Søgaard.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.