I denne del af landet er danskerne mest utrygge

Der er færrest trygge borgere i Syd- og Sønderjyllands politikreds. Det viser nye tal fra Rigspolitiet, der har kortlagt trygheden blandt borgerne blandt andet i forhold til kriminalitet.
- Grænseregionen er et af de steder, hvor der er mindst kriminalitet, men det er min opfattelse, at blandt andet den åbne grænse er med til at skabe utryghed, siger Gerd Battrup, der er lektor ved Center for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet.
- Grænseregionen er et af de steder, hvor der er mindst kriminalitet, men det er min opfattelse, at blandt andet den åbne grænse er med til at skabe utryghed, siger Gerd Battrup, der er lektor ved Center for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet. Foto: Scanpix arkiv

Rigspolitiets undersøgelse af borgernes tryghed viser regionale forskelle.

Der er færrest trygge borgere i Syd- og Sønderjyllands politikreds. Det viser nye tal fra Rigspolitiet, der har kortlagt trygheden blandt borgerne blandt andet i forhold til kriminalitet. Det skriver DR Syd.

I undersøgelsen svarer 85,2 procent af syd- og sønderjyderne, at de er grundlæggende trygge i deres nabolag. Gennemsnittet for hele Danmark er 89,3 procent.

Utrygheden et egentlig et paradoks, for kriminaliteten er faldende i politikredsen, fortæller Kaj Nielsen, politiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Kriminaliteten og antallet af indbrud er faldende i den syd- og sønderjyske politikreds. Det burde jo gøre, at borgerne blev mere trygge, siger han.

Men utrygheden kan bunde i flere ting, siger Gerd Battrup, der er lektor ved Center for Grænseregionsforskning ved Syddansk Universitet.

- Grænseregionen er et af de steder, hvor der er mindst kriminalitet, men det er min opfattelse, at blandt andet den åbne grænse er med til at skabe utryghed, siger Gerd Battrup.

Ifølge Kaj Nielsen kan oplysning være en vej ud af utrygheden.

- Tryghed er jo en følelse, man har, og det eneste, vi kan gøre, er at få kommunikeret, at kriminaliteten er faldende. Det må borgerne jo så forholde sig til, siger han.

FAKTA

- Lige i hælene på syd- og sønderjyderne, som de mindst trygge borgere, kommer folk i Købehavns Vestegns politikreds. Her svarer 86,2 procent af borgerne, at de generelt er trygge.

- De mest trygge borgere er på Bornholm, hvor hele 96,2 procent svarer, at de generelt er trygge.

- Det er tredje år, at Rigspolitiet har gennemført en undersøgelse af borgernes tryghed.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.