I år 2023 kan det betale sig at arbejde for næsten alle

Kun 100 personer får ikke en økonomisk gevinst ved at arbejde i år 2023.
- De her tal siger mig, at det er lykkedes for regeringen at sikre, at det nu rent faktisk kan betale sig at arbejde. Det er et faktum, siger Henrik Dam Kristensen til DR Nyheder.
- De her tal siger mig, at det er lykkedes for regeringen at sikre, at det nu rent faktisk kan betale sig at arbejde. Det er et faktum, siger Henrik Dam Kristensen til DR Nyheder. Bax Lindhardt/Scanpix

Nye tal sætter nu atter blus under debatten om danskernes incitament til at arbejde. Det viser sig nemlig, at det om otte år kan betale sig at arbejde for stort set alle danskere.

Det fremgår af nye beregninger, som Beskæftigelsesministeriet har lavet for DR Nyheder.

I år 2023 vil regeringens skatte- og kontanthjælpsreform være fuldt indfaset, og det betyder ifølge beregningerne, at kun 100 lønmodtagere ikke får en økonomisk gevinst ved at tage et arbejde. Samtidig vil det kunne betale sig at arbejde for alle på kontanthjælp.

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) glæder sig over tallene.

- De her tal siger mig, at det er lykkedes for regeringen at sikre, at det nu rent faktisk kan betale sig at arbejde. Det er et faktum, siger Henrik Dam Kristensen til DR Nyheder.

Kræver svar fra Venstre

Venstre har i de seneste uger kørt store kontanthjælpskampagner, og partiet vil med et såkaldt moderne kontanthjælpsloft sikre, at det fremover bedre skal kunne betale sig at tage et arbejde.

Henrik Dam Kristensen forlanger på baggrund af de nye tal, at Venstre fortæller, hvordan partiets moderne kontanthjælp skal skrues sammen.

Manglende ambitioner

Venstres næstformand, Kristian Jensen, ser det som et udtryk for manglende ambitioner fra regeringen, at der går otte år, før det kan betale sig for stort set alle danskere at tage et arbejde.

- Vi har et helt andet ambitionsniveau end bare at lade stå til, siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen vil ikke svare præcis på, hvornår Venstre præsenterer sit endelige bud på et moderne kontanthjælpsloft.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.