Hysteri? Forlystelsespark nægter enlige voksne adgang

Af frygt for pædofile vil en britisk forlystelsespark ikke lukke enlige voksne uden børn ind.
Der var intet falkoner-show til en 54-årig britisk fugle-entutiast.
Der var intet falkoner-show til en 54-årig britisk fugle-entutiast. Colourbox

Ingen adgang for enlige voksne uden børn. Sådan lyder den kontante regel i forlystelsesparken Puxton Park, der ligger i det sydvestlige England.

Af frygt for pædofile har parken nedsat et forbud mod voksne gæster, der kommer alene. Det ramte i sidste uge Matthew Richards, en 54-årig fugle-entusiast og far til tre voksne børn. Han kom for at se et falkoner-show, men blev nægtet adgang, fortæller Jyllands-Posten, der citerer den britiske lokalavis Western Daily Press.

"Jeg var ærligt talt forbløffet. Jeg fik at vide, at reglen gælder for enlige mænd og kvinder, for at beskytte børnene," siger Matthew Richards til Western Daily Press.

Du må vente ved indgangen

Reglen om, at parken ikke lukker voksne ind, når de kommer alene, er gemt godt væk på stedets hjemmeside. Man skal ned under oplysniger om entré-priser, før det fremgår, at mænd og kvinder, der kommer alene og uden børn, ikke vil blive lukket ind i parken.

Dukker der alligevel en enlig voksen op, fordi vedkommende skal mødes med venner eller familie inde i parken, må han eller hun vente udenfor, mens der annonceres efter vennerne over højtaleranlægget. De kan så komme hen til indgangen og mødes med den sidst tilkomne.

Den administrerende direktør i Puxton Park, Alistair Mead, siger til Western Daily Press, at reglen har eksisteret, siden parken åbnede for syv år siden. Ifølge ham er Puxton Park langt fra den eneste forlystelsespark, hvor mænd og kvinder, der komme alene, bliver afvist ved indgangen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.