Hyp, hyp! Kronprinseparret er klar til ringridning

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tager i mod et stort ringrideroptog på Gråsten Slot.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tager over for regentparret, når de byder velkommen til 300 ryttere på Gråsten Slot.
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tager over for regentparret, når de byder velkommen til 300 ryttere på Gråsten Slot. Foto: FLINDT MOGENS/Polfoto

Der venter 300 sønderjyske ryttere en hel særlig oplevelse.

Søndag den 19. juni får de mange ryttere nemlig mulighed for at hilse på det danske kronprinsepar, når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary tager i mod et stort ringrideroptog på Gråsten Slot.

Det er Gråsten Ringriderforenings optog, der slår et smut forbi det smukke slot, hvor dronning Margrethe holder ferie med familien hver sommer.

Normalt er det også dronning Margrethe og prins Henrik, rytterne hilser på, når de ridder forbi, men i år er regentparret på officielt besøg på Grønland, og kommer derfor først til Gråsten, når ringridningen er slut.

Optoget sker i forbindelse med den årlige ringridningsfest i Gråsten, der i år afholdes fra den 16. juli til den 19. juli. Her skal de dygtige ryttere konkurrere om, hvem der kan få flest af de ophængte ringe på sin lanse, mens hesten er i fuld galop.

Sidste år flokkedes hundredvis af tilskuere til slottets porte for at overvære optoget, hvor dronning Margrethe fik overrakt masser af blomster fra hesteryg.

Den 25. juli samles hele kongefamilien på Gråsten Slot, hvor det årlige royale familiefoto skal tages.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.