Hykleri: Annette Heick skælder ud på bitre vælgere

Entertaineren skriver i sin klumme i BT, at de mange bitre updates på de sociale medier efter valgudfaldet var teatralske og decideret udemokratiske.
"Hvis man er uenig i eller ked af udfaldet, så må man jo tage kampen op for at blive hørt eller skabe opmærksomhed omkring den sag, man brænder for."
"Hvis man er uenig i eller ked af udfaldet, så må man jo tage kampen op for at blive hørt eller skabe opmærksomhed omkring den sag, man brænder for." Foto: SCANPIX arkiv

På valgnatten blev der ikke lagt fingre i mellem på de sociale medier. Mange vælgere var skuffede. Og skamfulde. Ytringer som "Før var jeg dansker - nu er jeg flygtning," blev postet i stor stil. Folk skældte ud på de af deres bekendte, som havde stemt Dansk Folkeparti.

Entertainteren Annette Heick går i en ny klumme i BT i rette med de mange bitre updates på valgnatten. Hun kalder dem teatralske og udemokratiske. Annette Heick er ikke selv begejstret over valgresultatet. Men hun er alligevel overrasket over, hvordan kolleger og bekendte kommenterede valgresultatet på de sociale medier.

"Der udfoldede sig et sandt hykleri, for der var ingen af dem, der mig bekendt nogensinde har meldt sig ind i noget parti, er mødt op til et vælgermøde eller uopfordret og ulønnet har påtaget sig den opgave at tale en politisk sag", skriver hun i klummen.

Læs også: Naser Khader til bitre vælgere: I har ikke forstået demokratiet

Annette Heick mener ikke, at hun forsvarer Dansk Folkeparti. Som hun ser det, forsvarer hun vores demokrati. Og demokratiet har talt, skriver hun.

"Hvis man er uenig i eller ked af udfaldet, så må man jo tage kampen op for at blive hørt eller skabe opmærksomhed omkring den sag, man brænder for."

Hun trækker lidt på smilebåndet af de mange, der på valgnatten erklærede, at de vil flytte til Sverige - hvor hun selv bor med sin familie. For, påpeger Annette Heick, i Sverige fik det stærkt nationalistiske og højreorienterede parti Sverigesdemokraterne 13 procent af stemmerne ved sidste valg.

Og det har såvel de øvrige partier som de svenskere, der ikke stemte på Sverigesdemokraterne, haft ret svært ved at kapere.

Læs Annette Heicks klumme her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.