Hvornår er det dit ansvar, hvis folk falder foran din bolig?

Står du med erstatningsansvaret, hvis nogen falder i en bunke visne blade på fortovet foran din bolig? Få svaret her.
Har det regnet kan en bunke visne blade være en glat "fornøjelse" at træde på.
Har det regnet kan en bunke visne blade være en glat "fornøjelse" at træde på. Foto: Colourbox

Efteråret kan gøre fortovene glatte at færdes på, men hvad sker der egentlig, hvis nogen falder foran din bolig?

Det kan der være stor forskel på alt afhængig af, hvad folk falder i. Mens reglerne ligger fast når det drejer sig om dit ansvar for at rydde fortovet for is og sne, er det noget andet, hvis det er visne blade, skriver samvirke.dk.

Ifølge loven om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje har du pligt til at gøre fortovet farbart, hvilket betyder en fjernelse af ukrudt, affald og vildtvoksende buske, der kan være til gene for fodgængerne.

Det betyder altså, at du har pligt til at fjerne visne blade fra fortovet men i modsætning til sne og is, er der ikke sat nogen tidsramme for, hvornår de visne blade skal være fjernet. Det kan gøre spørgsmålet om erstatning noget diffust i en eventuel erstatningssag.

Yderligere skal personen faktisk selv rette henvendelse til dig samt skaffe vidner til ulykken, der kan bekræfte forløbet.

De fleste husejere har en grundansvarsforsikring, der vil betale, men det kræver at du er ærlig omkring forløbet. Ellers kan personen også her ende med at stå uden en sag. 

Først hvis alle disse omstændigheder er plads og du ikke har en grundansvarsforsikring, kan du risikerer at ende med at blive dømt til at betale erstatningen ud af egen lomme.

 

Kilde: Samvirke.dk og Bolius.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.