Hvor slemt er det at sluge tyggegummi?

Har din mor også altid sagt, at det er farligt at sluge tyggegummi? Men hvorfor og er det rent faktisk farligt - det får du svaret på her.
Hvor farligt er tyggegummi egentlig?
Hvor farligt er tyggegummi egentlig? Scanpix

Lever du stadig i frygt for at sluge tyggegummi, fordi du har fået at vide som barn, at det bliver i maven syv år efter, du har slugt det?

LÆS OGSÅ: Det vidste du ikke om Nutella

SÅ kan vi glæde dig med, at du godt kan slappe af og ånde lettet op. Det gør det ikke.

- Det er bare en gammel skrøne, siger doktor Jake Deutsch til Good Housekeeping.

Det glider som alt andet mad

Han fortæller, at et stykke tyggegummi glider igennem dit system som alt andet mad gør. Det tager omkring 24 timer at komme igennem dit fordøjelsessystem.

LÆS OGSÅ: Får du nok jern? Flere ting ødelægger optaget

SÅ du render altså ikke rundt med et væld af gammelt tyggegummi i din mave, og nej det er ikke det, der giver dig en lille oppustet mave.

MEN det betyder ikke, at du skal rende rundt og sluge dit tyggegummi, forklarer doktoren. Og du skal stadig være varsom med børn og deres brug af tyggegummi, for det kan altså godt være farligt – ikke fordi det bliver i maven, men fordi der er risiko for, at det går galt.

- Det er risikabelt, fordi du kan blive kvalt, og der er især i forbindelse med børn, siger doktor Jake Deutsch.

LÆS OGSÅ: Pas på: Dit håndklæde bliver hurtig klamt

Det er altså godt at være varsom, så er du på den sikre side. Og doktoren pointerer også, at der kan være en lille besværlighed i forhold til fordøjelsen, hvis tyggegummiet hægter sig på andet mad, og dermed nedsætter gennemfarten lidt...men det er småting i det store billede.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.