Hvor klamt: Dette burde du rengøre noget mere

Synes du, at du holder god orden og rent derhjemme, så kan du godt tro om igen – se hvilke ting du ikke gør rent nær så ofte, som du burde gøre.
Colourbox

Du støvsuger, du vasker gulv, du renser toilettet og renser bruseren for kalk… jo, du er god til at gøre rent og synes faktisk, du husker alle de vigtige ting. Men mange glemmer helt centrale ting i hjemmet, skriver goodhousekeeping.com, hvis egen rengøringsekspert, Carolyn Forte, har samlet en håndfuld steder som du bør kigge nærmere på.

Håndvasken
Den bliver udsat for alverdens bakterier hver dag, når du skyller og vasker af i den – men det er også den, du skal bruge til at rengøre ting i, så den er vel egentlig ret rar at holde nogenlunde ren. Især afløbet kan samle meget skidt sammen og selvom du tømmer den, er den stadig beskidt og en hurtig skyller er altså ikke nok til at rengøre – skrub den og hele vasken ofte med noget desinficerende.

Derfor har du dårlig ånde – uden du ved det. Læs mere på udeoghjemme.dk

Mellem hvidevarer
Du tørrer garanteret køkkenet af jævnligt og særligt ovenpå og udenpå komfur og andre hvidevarer, men husker du sprækkerne? Der kan samle sig meget skidt mellem køleskabet og bordpladen, mellem ovnen og væggen og i det hele taget i de samling, der findes i køkkenet. Husk at rykke tingene lidt ud ind imellem og rengør bagved og imellem.

Dit indkøbsnet
Du sparer penge og det er godt for miljøet med et indkøbsnet, men det bærer også på mange ting dagligt, så husk at holde det rent. En sjat mælk, en mast tomat og andet kan hurtig gøre dit net ulækkert og fuld af madbakterier – sørg derfor at vask det jævnligt.

Små rum i køleskabet
Et køleskab skal holdes rent for ikke at lugte, og her tørrer du sikkert hylderne af ofte. Men husker du at vaske de små rum, der er i lågen og vægfladerne? I de små rum kan der samle sig meget skidt i kanterne fra knuste æg eller ymerklatter, og det er ikke godt for hverken hygiejne eller lugt. Og når du nu er i gang, så kør lige en klud henover de gummikanter, der sørger for at køleskabet lukker tæt. Her kan også samle sig meget skidt.

Dine kolleger er ikke gode nok til at vaske hænder efter toiletbesøg – hvis de overhovedet gør det. Læs mere på soendag.dk

Øverst oppe
På hylder, reoler og flader er det nemt at spotte urenheder, og de gøres sikkert ofte rent. Men øverst oppe ovenpå tøjskabet eller skohylden, der gemmer sig også meget støv, så husk at komme helt op, når du tørrer af. Der skal altså også gøres rent de steder, du ikke kan se, og det gælder også nederst under skabe og sofaer.

De små elektroniske ting
Du tørrer fjernsynet af, du tørrer computerskærmen og højtalerne, men husker du de små ting, der hører til? Husker du fjernbetjeningen, dit internetstik, din lille radio, æggeuret, din vejrstation og alt andet du har i hjemmet, som er småt – det er nemt at overse, men de ting samler også støv og bliver snavsede, så husk dem under den ugentlige rengøring.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.