Hvidovre Hospital sikrer rengøringsfolk mod ebola

Rengøringsassistenter risikerer smitte, når de gør rent på hospitals-stuerne - undervises nu i at gøre rent med beskyttelsesdragt på.
Nu skal rengøringsassistenter trænes i at håndtere rengøringen efter ebola-patienter. (Arkivfoto)
Nu skal rengøringsassistenter trænes i at håndtere rengøringen efter ebola-patienter. (Arkivfoto) Scanpix
Det er ikke kun sygeplejersker og læger, der risikerer at blive smittet med ebola, når de behandler patienter med den livsfarlige sygdom. Også rengøringsassistenterne, der skal gøre rent på stuen, er i fare.

Derfor er Forenede Service netop i disse dage ved at etablere et højisolationsteam. Her skal rengøringsassistenterne trænes i at håndtere rengøringen efter ebolapatienter. Det skriver Fagbladet 3F.

Virksomheden gør rent på Hvidovre Hospital, hvor der lige nu er indlagt en fotograf fra TV2 på grund af mistanke om ebola. De første prøver har dog været negative.

- For et år siden etablerede vi et isolationsteam, som nu er blevet uddannet yderligere i blandt andet hygiejne og bakterier. De mangler træning i håndtering af de særlige isolationsdragter, men indenfor den næste måned regner vi med at have teamet klar, oplyser Regionschef hos Forenede Service, Sanne Träger.

Rengøringsassistenterne har på frivillig basis selv valgt at blive en del af det særlige task force. Indtil videre har fem tilmeldt sig.

- Vi vil gerne have otte med på holdet, som skal gøre rent på Hvidovre Hospital, som er det sted, hvor ebolapatienter kan bliver indlagt her på Sjælland, siger Sanne Träger.

Indtil videre har ingen rengøringsassistenter gjort rent på stuer med patienter indlagt for mistanke om ebola-smitte. Det står plejepersonalet for.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.