Hvide tænder: Put dette i din te

Drikker du gerne en kop te eller to om dagen, er der sandsynlighed for, at dine tænder med årene bliver mere og mere gule, men det kan du nedsætte ved at blande en lille ekstra ingrediens i din kop.
Te giver gule tænder, men med et lille trick kan du formindske det.
Te giver gule tænder, men med et lille trick kan du formindske det. FOTO: Scanpix

Ahh findes der noget bedre end en stor kop te på dage, hvor det tager lidt længere tid at vågne og ugen banker på. Det smager godt, men giver som mange andre drikke gule tænder.

Men nu viser ny forskning, at du kan nedsætte tendensen til farvede tænder, hvis du hælder en sjat mælk i din te.

Mælk holder tænderne hvide

Du putter muligvis allerede mælk i din te og i så fald skal du endelig blive ved, viser den ny forskning, som for nylig er publiceret i International Journal of Dental Hygiene.

- Te er den anden mest nydte drik i verden og den måde, den er fremstillet på, giver mærker på vores tænder. Men vi har fundet ud af, at det nedsættes, hvis man tilfører mælk i sin te, siger doktor Ava Chow fra Alberta’s School of Dentistry, ifølge Good Housekeeping.

Forskellig forsøg er lavet for at finde frem til resultatet og selvom de er fortaget på folk, der drikker te, kan den ny viden også i en vis udstrækning bruges på kaffe.

Der er nemlig tanniner i både te og kaffe, som primært er det, der misfarver tænderne. Der er dog mest i te og derfor er mælk virkelig godt i den drik, hvis du vil forsøge at holde dine tænder så pæne som muligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.