Hvid eller grå jul? Sådan bliver vejret i december

Drop alle drømme om bunker af hvid julesne.
Her er det Randers, der i 2010 blev gjort ekstra julet, da et snevejr lagde sig over byen i julemåneden. Det er langt fra sikkert, det vil ske i år.
Her er det Randers, der i 2010 blev gjort ekstra julet, da et snevejr lagde sig over byen i julemåneden. Det er langt fra sikkert, det vil ske i år. Foto: SCANPIX arkiv

I dag er der lige præcis en måned til juleaften og en uge til, at december går i gang.

Og hvordan bliver så vejret i julemåneden? Får vi dynger af sne, får vi istapper og frostklare nætter? Eller må vi tage til takke med en for varmeregningen mere venlig småkedelig dansk regnvejrs-december uden helt så meget julestemning?

DMI har i dag udsendt sin månedsprognose for de kommende fire uger, og ifølge prognosen er sandsynligheden for en hvid jul ikke stor.

Sammenfattet ser det ifølge DMI ud til, at vi får fire milde og våde uger med kun korte indslag af kulde og hvid nedbør.

Temperaturen vil i gennemsnit ligge 1 til 3 grader over det normale. Mange af dagene kan kan vi forvente dagtemperaturer mellem 3 og 8 grader og nattemperaturer, som mest vil ligge omkring 0 og 5 grader. På enkelte nætter kan der komme nattefrost.

Læs hele prognosen hos DMI - klik her

ekstrabladet.dk gør DMI's meteorolog Herdis Damberg sit til at aflive alle drømme om en hvid jul:

- Det ser blæsende og halv-vådt ud, siger hun.

- Der kan godt komme et par indslag med hvidt nedbør og nogle kolde dage. Men ellers ser december ud til at blive ret mild med temperaturen mellem en og tre grader over normalen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.